veelgestelde vragen

Hoe gaat een shoot er eigenlijk aan toe?

Heel ontspannen, dat zal je merken! Ik ben een lifestyle fotograaf. Dat betekent dat ik wil vastleggen hoe mooi jullie samen zijn, de pure momenten en de lieve blikken, zonder dat je daarvoor hoeft te poseren.

Ik werk niet in een studio, maar ik kom bij jullie thuis fotograferen, in jullie eigen omgeving. Of we zoeken een fijne locatie die bij jullie past.

Ben je onzeker of je wel jezelf kan zijn, met mijn camera erbij? Hoeft helemaal niet. Ik stuur jullie aan, als dat fijn voelt, maar verder mogen jullie lekker jezelf zijn!

Hoe bereiden we ons voor?

Wanneer we een newborn- of gezinssessie bij jullie thuis doen, dan kijk ik even waar het mooiste licht valt. Vaak maak ik foto's in de leefruimte of in de slaapkamer van de ouders: met z'n allen op het grote bed! Je hoeft echt niet het hele huis aan kant te zetten; als het nodig is, schuiven we wel even wat uit de weg, zodat het altijd mooi en rustig oogt.

Wanneer we op locatie zijn voor een gezinssessie, gaan we een stukje wandelen en kies ik er de mooiste plekjes uit die als decor dienen. Ik stuur aan waar nodig, maar je zal zien dat het er vooral heel ontspannen en aangenaam aan toe gaat. Even de volle aandacht voor elkaar!

Hoeveel foto’s krijgen we?

Bij een newborn- of gezinssessie krijgen jullie alle door mij geselecteerde foto's in hoge resolutie, zonder watermerk. Dat zijn er altijd minimaal 35. Ik werk de foto's individueel af volgens de stijl die eigen is aan Love and Light Photography. Jullie hoeven niet te kiezen tussen de foto's, je krijgt ze allemaal, want ik geloof juist heel erg in de sterkte van een reeks. Het is jullie unieke verhaal dat ik vertel in een totaalreeks aan foto's.

Behalve foto's krijg je ook altijd een mooi linnen fine art album cadeau, 15x15 of 20x20. Om te koesteren en héél vaak vast te pakken!

We krijgen dus meer dan enkel de digitale bestanden?

Yes! Ik geloof rotsvast dat jullie foto's het verdienen om in een album te komen. Bij elke newborn- en gezinssessie krijgen jullie van mij dus een mooi fine art fotoalbum cadeau.

De albums zijn fantastisch mooi. Ze zijn er in formaat 15x15 of 20x20. Geprint op hoogwaardig fotopapier voor heldere kleuren en de scherpste beelden. Jullie foto's komen echt tot hun recht. Het album heeft vlakliggende pagina's zonder naad. De cover is in linnen, in een kleur naar keuze. Bij een album van een newbornsessie komt de naam van jullie kleintje in blinddruk in het linnen.

Wat doen we aan?

Het belangrijkste advies dat ik kan meegeven is dit: kies een outfit waarin je je mooi voelt. Dan ga je echt stralen op de foto! Zorg er voor dat de kleuren die jullie dragen niet botsen met elkaar. Tip: het is erg mooi als je samen maximaal 2-3 kleuren (in verschillende tinten) aan hebt, dat zorgt voor een zekere eenheid en een rustig beeld.

Wanneer plannen we de sessie best in?

Lente of zomer, herfst of winter, het heeft echt allemaal zijn charme voor gezinssessies. Ik word heel blij van herfstsessies in het bos, of shoots op koude winterdagen met warme sjaals en dekens. Love it! Wanneer het bewolkt is, hebben we heel mooi licht om buiten te fotograferen, ideaal. Blijkt er regen op onze geplande dag, dan verzetten we de sessie naar een later moment.

Voor een newbornsessie kom ik het liefst rond 3 à 4 weken na de geboorte naar jullie toe. De baby is dan nog heerlijk newborn. Als je me jouw geplande bevallingsdatum geeft, dan prikken we op voorhand alvast een datum.

LAATSTE BLOGPOSTS

Menu